Om oss

Vad ska man göra om man är så pass förtjust i båtlivet och älskar att koppla av i badtunnor, att man vill dela den känslan med hela världen?

En möjlighet är att hitta modiga, ambitiösa, livsglada och innovativa anhängare med vilka man kan tillsammans börja bygga båtar och badtunnor. Det var så Lingalaids historia började.

Med tiden har vår garage vuxit till en fabrik och vårt team har blivit som en familj. Den goda känslan som fick början på den här historian har medföljt genom åren och det har blivit vår mission att sprida den.

Lite historia

2007

GRUNDNINGEN AV LINGALAID OÜ

Vår första båt Lingalaid 249 fick se dagens ljus och blev särskild populär just på Södra Estlands små sjöar.

2008

Lingalaids första badtunnor tillverkas.

2009

Vi började utveckla den numera legendariska båtmodellen Lingalaid 530.

2010

Vi utvidgade vår tillverkningsanläggning och började exportera.

2011

Den första Lingalaid 530 stod klar och Estlands Sjöfartsverk (Veeteede Amet) certifierade oss som en tillverkare och provare av fritidsbåtar.

2012

Vi byggde motorboten Nord Commander av bowrider-typen.

2013

Nya båtmodellerna Lingalaid 455 och Lingalaid 402 lanserades.

2014

Vi presenterade vår nya modell Lingalaid 403 på båtmässan Hanseboot i Hamburg.

2015

Vi förtjänade titeln Estlands Gasellföretag, då vi kom bland TOP 100 av 1105 estniska företag med snabbast växt.

2016

Vi skaffade ny laminerings- och färgbeläggningsutrustning som ökade produkternas kvalitet ännu mer.

2017

Vi antog ISO kvalitets- och miljöstandarder.

2018

Ny fabriksbyggnad – vår tillverkningsyta utvidgades till 2000 kvadratmeter.

2019

Vi blev titulerade som ett företag som bidrar till den lokala utvecklingen samt fick titeln Tartu läns anförare som socialt ansvarigt företag.

2020

Som resultat av långvariga utvecklingar tillverkades den första Lingalaid P6 – en elegant och lyxig fritidsbåt för kusthav.

2021

Kunder rekommenderar

Google reviews 4.8 ★★★★★


 • Örjan M. ★★★★★

  Vi är mycket nöjda med vårt köp av badtunna från Lingalaid. Tunnan är rejäl och av mycket god kvalitet och rymmer åtta personer. Vi valde en stor kamin i syrafast rostfritt stål eftersom vi tar upp havsvatten som är suverän att elda i. Vi fick mycket bra information och vägledning samt mycket trevligt bemötande genom hela köpet. Snabb leverans och mycket prisvärt. Vi kan verkligen rekommendera Lingalaid!

 • Andy K. ★★★★★

  Det verkar som om vi valde rätt, det finns ju egentligen en hel del att välja mellan. Har stora förväntningar på helgens bastubad följt av ett kallt dopp i tunnan!
  Man kan inte tänka sig något härligare. Och när vädret blir kyligt så blir det omvänt badnöje. Tunnan var till och med enklare att installera än förväntat. Mycket lätt att sköta och tvätta. Tack till mästarna och produktutvecklaren som kom på plats för att justera tömningen. Det skulle kanske vara en bra idé att ha en större tömningsventil i urvalet för snabbare tömning av tunnan.
  Rekommenderar till alla, ni får en suverän badtunna även om priset är en aning högre!
  Andres och Helily från Jõulumäe i Pärnu län.

 • Härmo H. ★★★★★

  Ett företag med rejäla kunskaper och erfarenhet som sätter värde på att hålla överenskommelser!
  Priset är i proportion till produkternas kvalitet!

  Henry T. ★★★★★

  Lingalaids båtar är av en helt annan klass jämfört med andra på marknaden. Företagets utvecklingsarbete och arbetsattityd är kanonbra! Jag önskar lycka till, framgång och mer samarbete i framtiden :-)

  Jane P. ★★★★★

  Högklassig service både innan och efter köpet. Marknadens mest exklusiva och intelligenta produkt.

 • Lisa W. ★★★★★

  Vi är otroligt nöjda med hela vår upplevelse med Lingalaid. Superproffsig support och kommunikation med det svenska ombudet Marlen. Vi fick snabbt svar på alla våra frågor vilket gjorde att vi kände oss trygga i vårt val. När sedan leveransen kom bara några dagar efter beställning så blev vi glatt överraskade över vilken fantastiskt fin tunna vi valt! Hög kvalitét och så snygg!

  Försäljning

  Teknisk support

  Marknadsföring