Inredningsarkitekter: Vill du ha en elegant badtunna med lång livslängd? Var uppmärksam och se över dessa detaljer!

179A0407 rotated e1648367549484 | 2022Idag ser vi en ökning i popularitet av badtunnor på privata trägårdar. När vid ena sidan lockas människor av möjligheten att ha en mini-spa mitt i sin trägård, då vid andra sidan är det också en speciell prydnads detalj i trädgården. Men hur väljer du en badtunna som passar in i din trädgård helt perfekt? Inredningsarkitekterna Heinike Luht och Kristiina Puusepp ger dig några tips.

Badtunnan tillför en hel del lysande upplevelser till vardagen hela året runt och gör gott för både din kropp och själ. Det hjälper dig att slappna av, må bättre både mentalt och fysiskt, men glöm inte heller att det förbättrar din sömnkvalité, vilket i sin tur leder till att du får mer energi och produktivitet ökar i din vardag.

Eftersom badtunnan är en väldigt tydlig inslag i hemträdgård då är det viktigt att den hamnar i harmoni med både trädgårds elegans och design. Den första frågan som man oftast ställer när man ska välja en badtunna är förstås, hur stor ska den vara? ”Här är det värt att fundera över hur mycket utrymme det finns i trädgården samt hur många personer ska få plats i tunnan? Visst kan det ibland också vara skönt att vara ensam i en stor tunna och sträcka på benen”, kommenterar inredningsarkitekt Heinike. Badtunnan ska kan vara tillräckligt stor för att du ska kunna spendera en trevlig kväll med dina nära och kära.

Vilken värmekälla till din badtunna?

Den andra och inte obetydliga detaljen är att välja en uppvärmningsmetod som passar din livsstil. ”Om du tänker använda badtunnan bara på helger är den enklaste lösningen en vedkamin. Men om du vill njuta av att ta bad oftare än en gång i veckan och kanske även hela året runt, så är det bästa valet elvärme” påpekar Heinike. I det här fallet är det definitivt klokt att inkludera även en integrerad filtersystem i utrustningen, som hjälper till att hålla vattnet rent och användbart dygnet runt.

Värma upp vattnet, men även att hålla det varmt så energisnålt som möjligt i det skandinaviska klimatet är det viktigt att välja en badtunna med isolering. ”Isolerad lock är också en oundviklig hjälp för att minimera tid och energin som går åt att värma vatten. Förutom att säkerställa energieffektivitet hjälper det till att hålla badtunnan ren från löv, pollen, regn och snö. Locket är också viktigt för att garantera säkerheten, speciellt om det finns några små barn i familjen”, tillägger Heinike.

Säkerheten är förstås också en viktig sak att nämna. Badtunna med vedkamin som värmekälla behöver man alltid säkerställa säkerheten. Kolla att skorstenen har värmeskydd, eller att den fångar de allra minsta gnistor som uppstår vid eldningen, så elden inte sprids vid torrt väder. Vid all elektrisk utrustning är det givetvis viktigt att se till att maskinerna uppfyller EU kraven och är högkvalitativa.

IMG 5548 | 2022Belysningslösningar skapar stämning och mysfaktor

När storleken och värmekällan är väl vald så är det viktigt att nästa steg där ni fokusera på tunnans funktionalitet. ”Bra massagesystem kan till exempel hjälpa dig att bli av med muskelspänningar och smärtor i kroppen. Den kan även stimulera nervsystemet och förstärka blodcirkulationen. Undervattensbelysningslösningar skapar rätt atmosfär och stämning i din tunna”, säger Kristiina.

Det finns massor av olika badtunnor på marknaden i många olika prisklasser. Kristiina betonar att enbart den billiga kostnaden och den snabba leveranstiden inte ska prioriteras utan du bör tänka på långsiktig hållbarhet. Väljer du rätt badtunna kan den tjäna dig upp till 20 år! Dessa krav uppfyller alla Lingalaid:s badtunnor som nyligen har blivit väldigt populära bland konsumenter.

När det gäller kvalitet, förutom teknik, är det värt att uppmärksamma huvuddelarna i badtunnan, såsom träet som används för det yttre fodret och inredningsmaterialen i inredningen. Inte alla glasfiberbeläggningar är konstruerade för att motstå stora förändringar i temperatur eller vattendesinfektionsmedel, till exempel. Livslängden för trädelar bestäms också av hur de behandlas. Medveten om detta är det värt att undersöka om och hur tillverkaren har tänkt på att säkerställa llångsiktiga hållbarhetenför badtunnan, tillägger Kristiina. När det gäller exempelvis Lingalaid:s badtunnor då har de endast använt miljövänligt och särskilt långvarigt värmebehandlat trä och glasfiber med en speciell beläggning på insidan använts för foder.

Om du också letar efter högkvalitativt, elegant och långvarigt terrassbadkar eller badtunna med inredningsarkitekters varma godkännande, så tveka inte att kolla in Lingalaid:s produktsortiment här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kunder rekommenderar

Google reviews 4.8 ★★★★★


 • Örjan M. ★★★★★

  Vi är mycket nöjda med vårt köp av badtunna från Lingalaid. Tunnan är rejäl och av mycket god kvalitet och rymmer åtta personer. Vi valde en stor kamin i syrafast rostfritt stål eftersom vi tar upp havsvatten som är suverän att elda i. Vi fick mycket bra information och vägledning samt mycket trevligt bemötande genom hela köpet. Snabb leverans och mycket prisvärt. Vi kan verkligen rekommendera Lingalaid!

 • Andy K. ★★★★★

  Det verkar som om vi valde rätt, det finns ju egentligen en hel del att välja mellan. Har stora förväntningar på helgens bastubad följt av ett kallt dopp i tunnan!
  Man kan inte tänka sig något härligare. Och när vädret blir kyligt så blir det omvänt badnöje. Tunnan var till och med enklare att installera än förväntat. Mycket lätt att sköta och tvätta. Tack till mästarna och produktutvecklaren som kom på plats för att justera tömningen. Det skulle kanske vara en bra idé att ha en större tömningsventil i urvalet för snabbare tömning av tunnan.
  Rekommenderar till alla, ni får en suverän badtunna även om priset är en aning högre!
  Andres och Helily från Jõulumäe i Pärnu län.

 • Härmo H. ★★★★★

  Ett företag med rejäla kunskaper och erfarenhet som sätter värde på att hålla överenskommelser!
  Priset är i proportion till produkternas kvalitet!

  Henry T. ★★★★★

  Lingalaids båtar är av en helt annan klass jämfört med andra på marknaden. Företagets utvecklingsarbete och arbetsattityd är kanonbra! Jag önskar lycka till, framgång och mer samarbete i framtiden :-)

  Jane P. ★★★★★

  Högklassig service både innan och efter köpet. Marknadens mest exklusiva och intelligenta produkt.

 • Lisa W. ★★★★★

  Vi är otroligt nöjda med hela vår upplevelse med Lingalaid. Superproffsig support och kommunikation med det svenska ombudet Marlen. Vi fick snabbt svar på alla våra frågor vilket gjorde att vi kände oss trygga i vårt val. När sedan leveransen kom bara några dagar efter beställning så blev vi glatt överraskade över vilken fantastiskt fin tunna vi valt! Hög kvalitét och så snygg!

  Försäljning

  Teknisk support

  Marknadsföring