Inredningsarkitekt: en badtunna får dig att mysa i trädgården även på hösten och vintern!

IMG 0223 | 2022„En badtunna passar perfekt för hem där man älskar att vistas i trädgården. Man kan designa om en vrå i trädgården till ett hemmaspa och njuta av det med familj och vänner,“ säger inredningsarkitekt Kadri Tamme. En badtunna är även ett utmärkt val för barnfamiljer – barn älskar att leka i vattnet.

Kadri tycker att en fördel av Lingalaids badtunna är dess neutrala och praktiska design som harmonierar med många olika inredningsstilar. „Badtunnans utseende är definitivt en av dess fördelar. Insidan av badtunnan är av glasfiberplast som är både lättskött, lättrengjord och hållbar,“ säger hon. Medan eluppvärmda terrasspooler och badtunnor passar bäst för tätortsmiljöer (radhus, stadshus som ligger nära varandra) och för människor som tycker om att hålla vattnet ständigt varmt (och hoppa i när som helst) så passar vedeldade badtunnor bäst för hem ute på landet.

Placerar du en badtunna i din trädgård så kan du bygga ut en härlig liten oas runt den. Kadri har några råd om vilka designelement man kan välja för att komplettera sin badtunna: „Belysning, en sittplats, liggstolar, växter runt sitt hemmaspa. Varför inte en pergola eller ett luftigt uterum med skärmtak?“ Hon nämner även att det är en bra idé att tänka igenom en plats där man stiger in i badtunnan utan att fötterna blir smutsiga och därmed hålla vattnet rent. „Dessutom kan det bli aktuellt med en omklädningsnisch eller en utedusch som man kan använda före eller efter badet. Man kan kombinera olika element, framför allt med hänsyn till sin livsstil och sina vanor – en utebar, en liggplats eller träningsmöjligheter, vad som helst som passar dig bäst,“ säger specialisten.

Köper du en badtunna måste du tänka noga igenom dess placering i trädgården. „Badtunnan kräver ett jämnt och stadigt underlag. Man bör tänka på avståndet mellan värmeaggregatet och byggnaderna. Även vanliga vindriktningar är viktiga eftersom det är bäst att välja ett vindskyddat område i trädgården. Om du redan har en bastu hemma kan det vara rimligt att placera badtunnan i anslutning till den. Den bästa hemmaspakänslan får du i en avskild och väldesignad vrå,“ förklarar inredningsarkitekten.

B7A2955 | 2022Många tror att det är bättre att köpa en badtunna på våren än på hösten men sensommaren är faktiskt en särskilt bra tid för ett sådant köp. En badtunna av Lingalaid förlänger nämligen sommarkänslan och säsongen för utemys . „Ett hett bad ger en långvarig känsla av värme och är en speciell upplevelse på en kylig dag,“ säger inredningsarkitekten. Ett dopp i badtunnan är särskilt mysigt just på vintern när man kan sitta och njuta av det varma vattnet vid minusgrader.

Även Kadri själv har nyligen skaffat sig en badtunna av Lingalaid till sitt lantställe. „Vår familj älskar långa bastukvällar på helgerna och en svalkande badtunna på uteplatsen bredvid bastun kändes som ett måste. Och i somras upptäckte vi att både barn och vuxna tyckte om att då och då hoppa in i badtunnan på mycket varma dagar för att svalka sig,“ lägger hon till.

Se Lingalaids utbud av badtunnor HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kunder rekommenderar

Google reviews 4.8 ★★★★★


 • Örjan M. ★★★★★

  Vi är mycket nöjda med vårt köp av badtunna från Lingalaid. Tunnan är rejäl och av mycket god kvalitet och rymmer åtta personer. Vi valde en stor kamin i syrafast rostfritt stål eftersom vi tar upp havsvatten som är suverän att elda i. Vi fick mycket bra information och vägledning samt mycket trevligt bemötande genom hela köpet. Snabb leverans och mycket prisvärt. Vi kan verkligen rekommendera Lingalaid!

 • Andy K. ★★★★★

  Det verkar som om vi valde rätt, det finns ju egentligen en hel del att välja mellan. Har stora förväntningar på helgens bastubad följt av ett kallt dopp i tunnan!
  Man kan inte tänka sig något härligare. Och när vädret blir kyligt så blir det omvänt badnöje. Tunnan var till och med enklare att installera än förväntat. Mycket lätt att sköta och tvätta. Tack till mästarna och produktutvecklaren som kom på plats för att justera tömningen. Det skulle kanske vara en bra idé att ha en större tömningsventil i urvalet för snabbare tömning av tunnan.
  Rekommenderar till alla, ni får en suverän badtunna även om priset är en aning högre!
  Andres och Helily från Jõulumäe i Pärnu län.

 • Härmo H. ★★★★★

  Ett företag med rejäla kunskaper och erfarenhet som sätter värde på att hålla överenskommelser!
  Priset är i proportion till produkternas kvalitet!

  Henry T. ★★★★★

  Lingalaids båtar är av en helt annan klass jämfört med andra på marknaden. Företagets utvecklingsarbete och arbetsattityd är kanonbra! Jag önskar lycka till, framgång och mer samarbete i framtiden :-)

  Jane P. ★★★★★

  Högklassig service både innan och efter köpet. Marknadens mest exklusiva och intelligenta produkt.

 • Lisa W. ★★★★★

  Vi är otroligt nöjda med hela vår upplevelse med Lingalaid. Superproffsig support och kommunikation med det svenska ombudet Marlen. Vi fick snabbt svar på alla våra frågor vilket gjorde att vi kände oss trygga i vårt val. När sedan leveransen kom bara några dagar efter beställning så blev vi glatt överraskade över vilken fantastiskt fin tunna vi valt! Hög kvalitét och så snygg!

  Försäljning

  Teknisk support

  Marknadsföring