Njut av den antika bad glädjen! Furo-terrasspool är en pool I toppklass I japansk stil

I en frisk kropp finns det en sund ande! Det var denna välkända fras som inspirerade Lingalaids-mästare att skapa något riktigt bra och lyxigt. De tog inspiration från japanerna. För att ge ett varmt och behagligt nöje till människors hem skapade japanerna ett fyrkantigt, kompakt och uppvärmt terrasspool som heter FURO. Lingalaids exklusiva terrasspool heter också FURO till dess ära. Ett avkopplande varmt bad är tillgängligt för alla!

DJI 0110 1024x575 1 | 2022Terrasspoolen FURO är en trevlig hemma spa i japansk design. Badet har ett lyxigt utseende vilket fångar gästernas blick vart du nu ens placerar de på tomten, terrassen eller i din trädgården. Den är som en ovärderlig juvel!

Lingalaids mål har alltid varit att erbjuda något som kan skapa en god och lyxig känsla i kundernas egna hem. FURO är en ekonomisk, trevlig, hållbar och stor pool som rymmer många personer samtidigt. Terrasspoolen är tillräckligt stort för att rymma hela din familj och även har plats för några extra vänner.

Lingalaids terrasspool är gjorda av högkvalitativa material för att de ska hålla längre. Vi använder oss av glasfiber och behandlar det med noggrannhet så utan på insidan blir glansig och fin.

FURO terrasspoolen kan skapa en känsla av Japan direkt i din trädgård utan att behova resa till Japan. Så Furo är inte bara ett terrasspool, utan även en uråldrig ritual som läker både kropp och själ. Terrasspoolen kan användas hela året runt – både på varma sommarkvällar eller på kalla vinterdagar.

Att ta en dopp i terrasspoolen kan sänka både stressnivån, ge god effekt på hjärtat och lindra dina ryggsmärtor. Modellen Agne Vaher säger att terrasspoolen har blivit en del av hennes liv – ibland fastnar hon i vattnet upp till tre timmar. ”Efter långa hektiska dagar på jobbet är terrasspoolen något som kan få mig att slappna av och sova bättre” berömmer Agne och lägger till att ”En dopp efter träning kan vara väldigt bra för musklerna att kunna återhämta sig snabbare “

Grete Paia, den sexigaste kvinnan i Estland: Jag älskar att bada i badtunnan, som en skönhetsbehandling för kroppen

Mina föräldrar har alltid skrattat över att jag är som en fisk i vattnet. Redan från rätt ung ålder. Varje gång när vi gick ner till stranden var jag den första som sprang in och den sista som kom ut. Vatten har alltid varit någonting väldigt terapeutiskt för mig”, erkänner sångerskan Grete Paia.

AD9A9149 | 2022Så det är inget konstigt med att Grete tycker om att bada i badtunnor. ”På senare år har jag börjat spendera mer och mer tid i mitt barndomshem på Ösel. En dag tänkte jag att det skulle vara så perfekt att ha en badtunna där. Jag har försökt övertala familjen i flera somrar nu, men än så länge har de inte lyckats. Men så började jag skrämma dem med att jag ska införskaffa höns istället. Därefter verkade idén om badtunnan inte vara något konstigt alls, då alla ville gärna slippa mina höns.”, skrattar Grete.

Bland familjemedlemmar visade Gretes mormor vara den första interessanten om att införskaffa en badtunna, hon tog upp förfrågan redan i våras. ”Jag tror att covid har definitivt gjort sitt genom att man inte längre kunde besöka olika spa, utan nu ville alla införskaffa sig badtunnor för att ha det i sin trädgård.”, konstaterar sångaren.

Även Grete har nu införskaffat sig en snygg badtunna till sin sommarställe på Ösel och det kommer ifrån Lingalaid.i ”Designen på Lingalaids badtunnor är vacker och jag har också fått intrycket att de erbjuder badtunnor till högsta kvalitet. Deras kundbemötande är också väldigt personlig, vilket gjorde att jag kunde anpassa alla extrafunktioner och paketets innehållet helt själv utifrån just mina egna önskemål”, berömmer den unga kvinnan .

Grete valde ut den bästa och lyxigaste modellen utifrån Lingalaids produktsortiment: Lux. ”Om du redan ska köpa en badtunna så snålar man inte – utan du skapar din dröm badtunna så du kan vara nöjd i många, många år framåt. Lux har flest tillbehör och dess insida är anpassad efter kroppens kurvor. Jag gillade dessutom faktumet att den hade en integrerad ugn och att den blev en del av badtunnan och inte en separat sådan. Dessutom är Lux riktigt vackert i trädgården ”Förklarar Grete. Förresten, den integrerade ugnen har en vacker glasdörr som skapar en effekt av verklig eldstad i mörkret.

Badtunnan Lux rymmer upp till sju- åtta personer åt gången, så du kan bada bekvämt även med en större grupp vänner. ”Jag kan inte än säga vem som kommer att använda badtunnan mest. Förmodligen är jag och mina vänner, men jag hoppas att min mamma, pappa och farföräldrar använder det”, säger Grete och tillägger: ”På jobbet kommunicerar jag mycket med andra, så stunder som jag spenderar ensam är som semester för mig. Jag tror att badtunnan blir en riktigt bra ställe för att vara ensam och koppla bort efter jobbet.”

I allmänhet har Grete alltid varit en väldigt stor spa besökare, men under de senaste åren har hon varit så upptagen att hon inte har lyckats vara ledig så mycket. Nu, tack vare badtunnan, är det möjligt att njuta av ett litet hemma spa mitt i trädgården! ”Jag tror att hemmaspa faktiskt är det bästa alternativet”, säger hon.

AD9A7463 | 2022Nyligen utsågs Grete också till den sexigaste kvinnan i hela Estland. Sångaren nämner att om man tar hand om sig själv och vilar lite så kommer det visas även på kroppen. ”Självklart är tempot i mitt liv för tillfället alldeles för kaotiskt. Det finns perioder där jag bara sover i fyra timmar om nätterna… Det fungerar för tillfället då jag fortfarande är 26 år, men snart så småningom bör jag tänka om och se till att jag får tillräckligt med timmar för mitt skönhetssömn ” skrattar Grete och säger sedan med en mer allvarlig ton i röst,” Men annars är det definitivt viktigt att vila, slappna av och ta hand om sig själv. Att vara sexig och självsäker, kommer från att man själv mår bra, avslappnad och bekväm i sitt egna kropp.”

Grete rekommenderar att lägga tid på att ta hand om sig själv för att kunna må bra. ”Även en hel kväll eller en timme med sig själv kan göra stor skillnad” Vatten är ändå bra för huden i alla fall.”

Även om badtunnan är för användning hela året året om så längtar Grete särskilt emot att vinter bada. ”Tänk dig att det är 15 grader ute. Du har en liten mössa på huvudet, tar en varm dopp i badtunnan och hoppar sedan in i snön! På vintern är badtunnan en helt ny upplevelse”, säger hon.

Om du vill vara lika vacker, självsäker och utvilad som Grete, kika in på utbudet av Lingalaids badtunnor.

 

Inredningsarkitekter: Vill du ha en elegant badtunna med lång livslängd? Var uppmärksam och se över dessa detaljer!

179A0407 rotated e1648367549484 | 2022Idag ser vi en ökning i popularitet av badtunnor på privata trägårdar. När vid ena sidan lockas människor av möjligheten att ha en mini-spa mitt i sin trägård, då vid andra sidan är det också en speciell prydnads detalj i trädgården. Men hur väljer du en badtunna som passar in i din trädgård helt perfekt? Inredningsarkitekterna Heinike Luht och Kristiina Puusepp ger dig några tips.

Badtunnan tillför en hel del lysande upplevelser till vardagen hela året runt och gör gott för både din kropp och själ. Det hjälper dig att slappna av, må bättre både mentalt och fysiskt, men glöm inte heller att det förbättrar din sömnkvalité, vilket i sin tur leder till att du får mer energi och produktivitet ökar i din vardag.

Eftersom badtunnan är en väldigt tydlig inslag i hemträdgård då är det viktigt att den hamnar i harmoni med både trädgårds elegans och design. Den första frågan som man oftast ställer när man ska välja en badtunna är förstås, hur stor ska den vara? ”Här är det värt att fundera över hur mycket utrymme det finns i trädgården samt hur många personer ska få plats i tunnan? Visst kan det ibland också vara skönt att vara ensam i en stor tunna och sträcka på benen”, kommenterar inredningsarkitekt Heinike. Badtunnan ska kan vara tillräckligt stor för att du ska kunna spendera en trevlig kväll med dina nära och kära.

Vilken värmekälla till din badtunna?

Den andra och inte obetydliga detaljen är att välja en uppvärmningsmetod som passar din livsstil. ”Om du tänker använda badtunnan bara på helger är den enklaste lösningen en vedkamin. Men om du vill njuta av att ta bad oftare än en gång i veckan och kanske även hela året runt, så är det bästa valet elvärme” påpekar Heinike. I det här fallet är det definitivt klokt att inkludera även en integrerad filtersystem i utrustningen, som hjälper till att hålla vattnet rent och användbart dygnet runt.

Värma upp vattnet, men även att hålla det varmt så energisnålt som möjligt i det skandinaviska klimatet är det viktigt att välja en badtunna med isolering. ”Isolerad lock är också en oundviklig hjälp för att minimera tid och energin som går åt att värma vatten. Förutom att säkerställa energieffektivitet hjälper det till att hålla badtunnan ren från löv, pollen, regn och snö. Locket är också viktigt för att garantera säkerheten, speciellt om det finns några små barn i familjen”, tillägger Heinike.

Säkerheten är förstås också en viktig sak att nämna. Badtunna med vedkamin som värmekälla behöver man alltid säkerställa säkerheten. Kolla att skorstenen har värmeskydd, eller att den fångar de allra minsta gnistor som uppstår vid eldningen, så elden inte sprids vid torrt väder. Vid all elektrisk utrustning är det givetvis viktigt att se till att maskinerna uppfyller EU kraven och är högkvalitativa.

IMG 5548 | 2022Belysningslösningar skapar stämning och mysfaktor

När storleken och värmekällan är väl vald så är det viktigt att nästa steg där ni fokusera på tunnans funktionalitet. ”Bra massagesystem kan till exempel hjälpa dig att bli av med muskelspänningar och smärtor i kroppen. Den kan även stimulera nervsystemet och förstärka blodcirkulationen. Undervattensbelysningslösningar skapar rätt atmosfär och stämning i din tunna”, säger Kristiina.

Det finns massor av olika badtunnor på marknaden i många olika prisklasser. Kristiina betonar att enbart den billiga kostnaden och den snabba leveranstiden inte ska prioriteras utan du bör tänka på långsiktig hållbarhet. Väljer du rätt badtunna kan den tjäna dig upp till 20 år! Dessa krav uppfyller alla Lingalaid:s badtunnor som nyligen har blivit väldigt populära bland konsumenter.

När det gäller kvalitet, förutom teknik, är det värt att uppmärksamma huvuddelarna i badtunnan, såsom träet som används för det yttre fodret och inredningsmaterialen i inredningen. Inte alla glasfiberbeläggningar är konstruerade för att motstå stora förändringar i temperatur eller vattendesinfektionsmedel, till exempel. Livslängden för trädelar bestäms också av hur de behandlas. Medveten om detta är det värt att undersöka om och hur tillverkaren har tänkt på att säkerställa llångsiktiga hållbarhetenför badtunnan, tillägger Kristiina. När det gäller exempelvis Lingalaid:s badtunnor då har de endast använt miljövänligt och särskilt långvarigt värmebehandlat trä och glasfiber med en speciell beläggning på insidan använts för foder.

Om du också letar efter högkvalitativt, elegant och långvarigt terrassbadkar eller badtunna med inredningsarkitekters varma godkännande, så tveka inte att kolla in Lingalaid:s produktsortiment här!

En hälsobringande badtunna – det bästa sättet att tillbringa pensionstiden i ett hemmaspa, läs mer om varför!

De varma sommardagarna har nu gått för året och framför oss har vi höst- och viB7A3482 | 2022 ntertiden. Håll dig varm trots allt med Lingalaids oerhört beständiga och högkvalitativa badtunnor. Dopp i badtunnor är särskilt nyttiga för äldre som kan ha mer problem med t.ex. ledvärk eftersom badtunnor bidrar till en god hälsa!

Genom att ta ett bad i en badtunna slappnar du av musklerna, stimulerar blodcirkulationen och ger kroppen en härlig värmekänsla just under den kalla årstiden. Det är ett utmärkt alternativ till en vanlig bastu! Dessutom får du en behaglig muskelmassage av bubbel- och massagesystemet.

Framför allt vill vi nämna badtunnans positiva effekt på nervsystemet och blodcirkulationen. Ett varmt bad ökar andnings- och hjärtrytmen, sänker blodtrycket och minskar muskelspänningar. Temperaturväxlingen stimulerar det vegetativa nervsystemet samt stärker hjärt-kärlsystemet och kroppens motståndskraft. Bad hjälper dessutom att föra ut restämnen ur kroppen, renar huden och gör den slätare. Varmt vatten lugnar och återupplivar kroppen och har även en viss smärtlindrande effekt. Varma bad hjälper även vid sömn- och ämnesomsättningsproblem.

Lingalaids badtunna passar perfekt för dig som är pensionär, eftersom att du kan bygga ett eget hemmaspa med en mysig oas hemma. En egen oas hemma är alltid bättre än ett allmänt spa – hemma hos dig behöver du inte vara rädd för någon pandemi.

Mor- och farföräldrarnas dag närmar sig. Varför inte överraska sina äldre nära och kära med en hälsobringande badtunna? Lingalaid erbjuder både eluppvärmda och veduppvärmda badtunnor, så du kan välja efter dina behov och önskemål.

B7A3964 | 2022Effektiv mot förkylning

När kroppen är van vid temperaturväxlingar har den bättre motståndskraft mot förkylningssjukdomar, det är just därför man borde överväga att ha en badtunna på terrassen eller i trädgården hemma. Terrassbad är en annan möjlig lösning, det kan byggas in direkt i terrassen!

Enligt en undersökning som gjordes i Tyskland återhämtade sig personer med förkylningssymptom betydligt snabbare om de bastade eller tog varma bad. Ett varmt bad i en badtunna får kroppen att producera vita blodkroppar som hjälper att bekämpa sjukdomar och förstöra virus. Köp en badtunna så ser du hur du blir friskare! Kom dock ihåg att man inte får bada i en badtunna om man har feber.

Om man är sjuk rekommenderas det att ställa aromvätska med eukalyptusdoft på kanten på badtunnan: förutom den trevliga doften är eukalyptus även bra mot luftvägssjukdomar. Ett bad i en badtunna ute i den friska luften fungerar dessutom som ett trevligt luftbad. Vad kan vara bättre under den kalla årstiden än att vara ute utan att behöva frysa eftersom du ligger och myser i varmt vatten?

Man bör dock vara försiktig med vattenbehandling vid akuta inflammationer, sår eller feber. Dessutom bör du vara försiktig vid hjärtproblem och graviditet.

 

Inredningsarkitekt: en badtunna får dig att mysa i trädgården även på hösten och vintern!

IMG 0223 | 2022„En badtunna passar perfekt för hem där man älskar att vistas i trädgården. Man kan designa om en vrå i trädgården till ett hemmaspa och njuta av det med familj och vänner,“ säger inredningsarkitekt Kadri Tamme. En badtunna är även ett utmärkt val för barnfamiljer – barn älskar att leka i vattnet.

Kadri tycker att en fördel av Lingalaids badtunna är dess neutrala och praktiska design som harmonierar med många olika inredningsstilar. „Badtunnans utseende är definitivt en av dess fördelar. Insidan av badtunnan är av glasfiberplast som är både lättskött, lättrengjord och hållbar,“ säger hon. Medan eluppvärmda terrasspooler och badtunnor passar bäst för tätortsmiljöer (radhus, stadshus som ligger nära varandra) och för människor som tycker om att hålla vattnet ständigt varmt (och hoppa i när som helst) så passar vedeldade badtunnor bäst för hem ute på landet.

Placerar du en badtunna i din trädgård så kan du bygga ut en härlig liten oas runt den. Kadri har några råd om vilka designelement man kan välja för att komplettera sin badtunna: „Belysning, en sittplats, liggstolar, växter runt sitt hemmaspa. Varför inte en pergola eller ett luftigt uterum med skärmtak?“ Hon nämner även att det är en bra idé att tänka igenom en plats där man stiger in i badtunnan utan att fötterna blir smutsiga och därmed hålla vattnet rent. „Dessutom kan det bli aktuellt med en omklädningsnisch eller en utedusch som man kan använda före eller efter badet. Man kan kombinera olika element, framför allt med hänsyn till sin livsstil och sina vanor – en utebar, en liggplats eller träningsmöjligheter, vad som helst som passar dig bäst,“ säger specialisten.

Köper du en badtunna måste du tänka noga igenom dess placering i trädgården. „Badtunnan kräver ett jämnt och stadigt underlag. Man bör tänka på avståndet mellan värmeaggregatet och byggnaderna. Även vanliga vindriktningar är viktiga eftersom det är bäst att välja ett vindskyddat område i trädgården. Om du redan har en bastu hemma kan det vara rimligt att placera badtunnan i anslutning till den. Den bästa hemmaspakänslan får du i en avskild och väldesignad vrå,“ förklarar inredningsarkitekten.

B7A2955 | 2022Många tror att det är bättre att köpa en badtunna på våren än på hösten men sensommaren är faktiskt en särskilt bra tid för ett sådant köp. En badtunna av Lingalaid förlänger nämligen sommarkänslan och säsongen för utemys . „Ett hett bad ger en långvarig känsla av värme och är en speciell upplevelse på en kylig dag,“ säger inredningsarkitekten. Ett dopp i badtunnan är särskilt mysigt just på vintern när man kan sitta och njuta av det varma vattnet vid minusgrader.

Även Kadri själv har nyligen skaffat sig en badtunna av Lingalaid till sitt lantställe. „Vår familj älskar långa bastukvällar på helgerna och en svalkande badtunna på uteplatsen bredvid bastun kändes som ett måste. Och i somras upptäckte vi att både barn och vuxna tyckte om att då och då hoppa in i badtunnan på mycket varma dagar för att svalka sig,“ lägger hon till.

Se Lingalaids utbud av badtunnor HÄR!

Modell Agne Vaher rekommenderar: förbränn kalorier även efter träning medan du kopplar av i en terrasspool

DSC 0029 | 2022Jag upptäckte Lingalaids terrasspooler via sociala medier och de fångade min uppmärksamhet med både sin enkla, snygga design och sina fördelar. Även pris-kvalitetsförhållandet såg bra ut,“ säger toppmodell Agne Vaher.

Numera har terrasspoolen blivit en del av Agnes vardagliga liv – ibland njuter hon av badet så länge som tre timmar i sträck. „Stressen minskar omedelbart och avsevärt när jag ligger och myser i poolen, den ger en bättre sömn och en känsla av välmående efter långa arbetsdagar!“ berömmer Agne sin pool och lägger till: „Dessutom är det mycket nyttigt att vila musklerna efter träning och en annan fördel är ju att kaloriförbränningen fortsätter något.“

Hon rekommenderar Lingalaids terrasspooler till alla eftersom de gör gott för både kropp och själ. „Barnfamiljer bör uppskatta de mest – de ger massor med glädje och roliga aktiviteter!“ säger Agne.

Minimalistiska men lyxiga terrasspooler

Agne är en av många som har blivit förtjusta i Lingalaids terasspooler – de syns nämligen allt oftare i trädgårdar och på terrasser.

Orsakerna är flera. Till att börja med kan man nämna terrasspoolens unika utseende som gör den till ett perfekt element i trädgårdsdesignen. Ofta väljer människor, till exempel, att göra terrasspoolen till en centralpunkt i trädgården genom att plantera skuggande träd och buskar runt om den och bygga ut gångar och en uteplats för avkoppling. Poolen passar även utmärkt som ett designelement på till exempel en radhusterrass. Terrasspoolen monteras in i terrassen så att den är i nivå med allt annat och inte blir allt för utstickande. En terrasspool är samtidigt både minimalistisk och riktigt lyxig.

Terrasspooler från Lingalaid kräver inget större underhåll – man använder ett filtersystem och rengöringstabletter.

FDSC 0279 | 2022Stresslindrare och kaloribrännare

En terrasspool har mycket mer att erbjuda än bara ett snyggt utseende. En viktig fördel att nämna är det mysiga bubbelsystemet – en naturlig form av terapi med många läkande och avslappnande effekter.

Stigande bubblor av uppvärmd luft i kombination med massagesystemet masserar hela kroppen och berikar blodcirkulationen med syre. Ett varmt bad höjer andnings- och hjärtrytmen och minskar samtidigt blodtrycket och muskelspänningen. Temperaturväxlingen stimulerar dessutom det autonoma nervsystemet, stärker kärlsystemet och kroppens motståndskraft samt hjälper att rensa ut restämnen. Ett varmt bad hjälper även vid sömn- och ämnesomsättningsproblem och är en effektiv stressminskare.

Många väljer liksom Agne att använda sin terrasspool som en kaloribrännare. Avkoppling i en terrasspool förbränner en hel del kalorier (ca 280 kal per timme) vilket verkar mot celluliter, har en smalnande effekt och bränner fett. Är det inte skönt att helt enkelt ligga och mysa i badet medan kalorier bränns?

En terrasspool kan användas året runt – såväl på varma sommarkvällar som på snöiga vintermorgnar! Under sommaren är det härligt att svalka sig i vattnet och på vintern är det extra skönt att ta ett varmt bad när det är kallt i luften. Det är dessutom ett roligt och upplevelserikt sätt att fira kalaser och tillställningar, som glädjer både barn och vuxna!

Speciella stunder: Synne och Sandriin njuter av att mysa i badtunnan tillsammans

DSC 0919 684x1024 1 | 2022

Det finns inget trevligare än att sitta i badtunnan en fin sommarkväll tillsammans med sina bästa vänner och njuta av sällskapet,za en avslappnande vattenmassage och ett glas iskall prosecco. Men visste du att badtunnan inte skämmer bort bara själen, utan också kroppen, eftersom avslappning i vattnet förbränner en del kalorier, sänker blodtrycket och stressnivån?

En av de många kunder som har njutit av Lingalaids badtunna är sångerskan Synne Valtri som menar att de som tror att badtunnan bara är nyttig för kroppen, tar fel. “Efter min mening är avslappningen i badtunnan mer som en själsritual,” reflekterar hon. “Det finns inget skönare än att koppla av med goda vänner eller nära och kära i en badtunna, eftersom livet har varit väldigt stressfullt för oss alla på sistone och vi kunde låta oss bli bortskämda.”

Speciellt mycket njuter Synne av gemensam tid med sin dotter Sandriin, som hon kan ha långa pratstunder med samtidigt som vattennöjet. De har mycket att prata om eftersom Synne och Sandriin, som förresten vill bli TV- eller ljudregissör i framtiden, också är bästa väninnor.

Men enligt Synne är badtunnan inte bara ett trevligt ställe att koppla av på sommarkvällar, utan dagen kan också börjas med en avkopplande vattenbehandling, och man kan njuta av morgonkaffet inne i badtunnan istället. „Föreställ dig hur det känns att gå via daggigt gräs en sommarmorgon mot badtunnan och börja dagen där,” berättar hon.

Bra för själen, ännu bättre för kroppen

Enligt Synne är badtunnan utmärkt för att pigga upp själen, men visste du att Lingalaids badtunnor också har en bra påverkan på hälsan? När de uppvärmda luftbubblorna rör sig uppåt, säkerställer de en massage av hela kroppen och berikar cirkulationssystemet med syre, vilket inte bara är avkopplande, utan också nyttigt för organismen. Avkopplingen i badtunnan förbrukar ordentligt med kalorier (ca 280 cal/h) och har därmed anti-cellulit, viktminskande och fettförbrännande effekt.

Samtidigt har ett sådant hemmaspa en positiv effekt på nervsystemet och blodcirkulationen, eftersom andnings- och pulsfrekvensen ökas i ett varmt bad, medan blodtrycket och muskeltonus minskas. Temperaturskillnader stimulerar det autonoma nervsystemet, förstärker blodcirkulationssystemet och organismens motståndskraft. De hjälper också till att utsöndra slaggprodukter från kroppen och rengöra huden samt att göra den jämnare. Varmvattenbadet är också till hjälp vid sömn- och ämnesomsättningsstörningar och som ovan nämnts fungerar det även som en effektiv stresslindrare.

Det lilla hemmaspaet är också ett grymt designelement, och när man talar om Lingalaids badtunnor, så påpekar Synne att det första som imponerade henne, var badets lyxiga och inbjudande utseende, vilket enligt henne gör badtunnan till smycken för varje trädgård eller terrass.

DSC 0798 | 2022

Till terrassen eller den mindre trädgården vid radhus är eluppvärmda badtunnor mest passande, eftersom de håller det uppvärmda vattnet på rätt nivå hela tiden och badet därför alltid står klart för användning. Eluppvärmda badtunnor är särskilt passande för tätbefolkade områden och naturligtvis även inomhus – till exempel en vinterträdgård. Men förutom badtunnor erbjuder Lingalaid även terrassbad, som med sin blickfångande design och lyxiga utseende är som smycken till varje hus.

Lingalaids badtunna är så mycket mer än bara ett bad – den är ett hemmaspa, ett grymt designelement och en plats för kvalitetstid med vännerna.

Badtunnan är en häftig sista detalj i trädgårdsinredningen

Våren är här och varmare väder lockar folk till trädgården, för att pyssla och tillbringa mer tid där. För trädgårdsmästare är varje vår som ett nytt tomt pappersark som möjliggör trädgårdsdekorering, för att skapa en minnesvärd och vacker plats.

Ibland kan trädgårdsdesign kännas som en svår uppgift, eftersom det inte är lätt att kombinera trädgårdens olika detaljer. Hur kan man skapa den vackraste och finaste trädgården som är både en speciell och mysig plats för att koppla av och få energi?

DSC 0009 | 2022

När man utformar en trädgård är det viktigt att tänka på att trädgården ska passa ihop med huset och komplettera det med värdighet. Oavsett hur storslagen ditt husinteriör är, är det utseendet på huset och trädgården som skapar det första intrycket.

Vi ser trädgården ofta som bara ett område runt huset där vi inte ens går när det är grått och dåligt väder. I verkligheten består en trädgård inte bara av växter, träd och gräsmatta, så det är viktigt att lägga till element som är både nödvändiga och behagliga.

Badtunnan – det perfekta element i trädgårdsdesignen

Badtunnor, utomhuspooler och tunnbastu på terrassen kan vara några av de mest spännande elementen i trädgårdsdesignen, som utgör en central punkt i trädgården.

Vid planering av en trädgårdsdesign är det första steget att skapa fokuspunkter – de platser där det kommer att sjuda av liv. Varför inte göra en tunnbastu till en sådan fokuspunkt?

Att sätta poolen eller tunnbastun i fokus skulle öppna många nya möjligheter inom trädgårdsdesign. En utomhuspool eller en tunnbastu kan bli en mysig oas, omgiven av skuggande träd och buskar, med gångvägar och en plats att vila i mitten. Bruk av företagets Lingalaid pooler och tunnor ger dig även möjlighet att använda din trädgård aktivt på vintern.

Under Estlands långa och kalla vinter vaknar trädgården med Lingalaids uppvärmbara tunnbastu till liv igen. Det räcker med att lägga till ett element för att få ut det mesta av din trädgård på vintern.

Om man är van vid en traditionell trädgård, kan det kännas vara ganska invecklat att inrymma en stor konstgjord vattensamling och man kan tro att det kräver en fullständig omarbetning av trädgården. Det är faktiskt inte alls så illa.

DSC 7047 | 2022

Lingalaid erbjuder en komplett lösning som uppfyller kundens behov och önskemål i varje detalj. Kunden kan fritt välja allt från värmeelement, poolens färg, ytbehandling och belysning till massagelösningar, med andra ord är det en skräddarsydd lösning som sammanställs i samarbete med kunden.

Lingalaids produkter är utformade så att badtunnor, pooler eller tunnbastu vid behov kan flyttas, så att de kan placeras på en annan plats i trädgården eller tas med till det nya hemmet.

Lingalaids badtunnor och terrasspooler ger oss chansen att vara annorlunda och modiga – att få ut det mesta av trädgården. Trädgården får uppmärksamhet under dimmiga sommarkvällar eller snöiga vinterdagar när den blir en samlingspunkt för familjemedlemmar eller vänner, för att koppla av, njuta av vårdande behandlingar, fira eller umgås med varandra. Det ger en chans att förstå att hemmet och trädgården är de bästa ställena för att må bra.

Badtunna – sällskapets själ

Tänk på en härlig augustikväll, ljusen i trädgården, att det redan är sensommar och skymningen besöker oss allt tidigare – en badtunna med varmt och avkopplande vatten är kronan på verket för en sådan stämning. De bästa och närmaste väninnorna samlas just en sådan kväll för att njuta av ett hemmaspa med estnisk turbamask och dela mormors hemligheter för vackert hår och hud. God mat, oändliga minnen av gemensamma stunder och syrsor som spelar. Är inte det underbart?

T8A0357 | 2022

Men tunnbastu, även känd som badtunna, är inte avsett bara för kvinnor och deras skönhetsritualer. Andra familjemedlemmar kan också tillbringa sin tid i badtunnan. Badtunnan i trädgården bör inte glömmas bort när man planerar barnens födelsedagar. Tunnbastun ger många möjligheter att fira en födelsedag att minnas. Olika temafester – en Hawaiifest, en fest där alla är pirater eller till och med sjöjungfrur – kommer igång med möjlighet att hoppa i vattnet och leka hur länge som helst med skum och bubblor. Varje familj kan använda sin fantasi och ta fram alla badankor och olika dräkter från skåpet. Dessutom kan man använda vattentäta LED-lampor och en riktig sjöresa för de minsta i familjen kan börja.

Även män vill säkert inte missa sin kvalitetstid. En tunnbastu kan bli centrum för ett trevligt och hälsosamt tidsfördriv. För en riktig herrkväll måste man värma upp tunnan ordentligt och se till att det finns plats för hela sällskapet på en gång. Badtunnan kan också ha en svalkande roll under festen, eftersom vattnets temperatur kan regleras av varje användare. Efter en superhet finsk bastu känns det 40-42 gradiga vattnet i tunnbastun som ett paradis och huden blir återfuktad. Badtunnan kan också användas som en kall damm för att friska upp entusiastiska bastu-älskare eller motionärer.

DSC 5665 | 2022

Vi hos Lingalaius tror att badtunnan ger glädje åt alla året runt och säkerställer den bästa festen eller sociala händelsen, både i familjekretsen och med vännerna. Badtunnan samlar familjer och sällskap och erbjuder avkopplande och hälsosamma aktiviteter för alla, både unga och gamla. Tunnbastun ger en utmärkt möjlighet till kvalitetstid och lär barnen hur viktigt det är med vattenrutiner. Det finns inget roligare och mer minnesvärt sätt att leka med badleksaker och göra sina första simrörelser tillsammans med dina älskade. Det känns som om du har all tid i världen. Badtunnan erbjuder genom sin närvaro just sådan frid, glädje, njutning och närhet.

Badtunnan,som härstammar från Japan, har trängt djupare in i estländarnas hjärtan och blivit en riktig favorit bland bastuälskare.

Bastu kontra badtunna – kanske två kompletterande vänner?

kymblustynnid taust | 2022

Tunnbastun, eller badtunnan, vinner alltmer estländarnas hjärtan och har brutit sig in i vår välkända bastukultur. Den enkla och bekväma användningen av badtunnan gör den till ett bra alternativ till den varma finska bastun.

Men det ena utesluter inte det andra. Den traditionella bastun och badtunnan kan komplettera varandra på ett utmärkt sätt och erbjuda ännu mer njutning och helande egenskaper. Det som gör tunnbastun speciell är att den fungerar med varmt vatten, inte med varm luft. Det är säkrare och mer tryggt för personer med led- och muskelproblem.

Badtunnan kan också ha en svalkande funktion, eftersom vattentemperaturen kan justeras av användaren. Efter en lång sittning i bastun är det 40-42 graders vattnet i tunnbastun svalkande och återfuktar snabbt huden som varit i den heta luften.

Eftersom alla inte kan njuta av en varm bastu av hälsoskäl, är en badtunna ett bra alternativ på grund av färre hälsorisker än en traditionell bastu.

Vad kan vara bättre än att installera en badtunna i bastuns farstu? Utformningen, värmeelementen och konstruktionen av Lingalaids tunnbastu gör den också säker för inomhusinstallation. Sällskapet behöver inte vara avskilt och kan stanna i privata utrymmen inomhus.

Dessutom ger den en möjlighet att kombinera två avlägsna traditioner – det japanska badet och den finska bastun – till en komplett avkopplingsupplevelse utan att lämna bastun. En badtunna kan också ersätta en damm eller annan naturlig vattensamling, där man kan hoppa i efter att ha suttit på bastubänken. Vattentemperaturen i badtunnan kan justeras, vilket ger dig möjlighet att friska upp dig så mycket som du kan tåla.

179A1224 | 2022

Naturligtvis kan en badtunna inte erbjuda din kropp samma temperatur och het luft som en traditionell finsk bastu. Temperaturskillnaden är märkbar, och kroppen reagerar på två varma fenomen – varmt vatten och varm luft – på helt olika sätt. Det finns inte heller någon möjlighet att kasta på vatten i tunnbastun, vilket för många människor är den viktigaste egenskapen hos bastun – den snabba och till och med smärtsamma värmeböljan som våra kroppar är vana vid. En finsk bastu kan dock inte erbjuda en sådan säker och fridfull uppvärmning som en badtunna. Vi kan dra nytta av båda – alla har sina preferenser, men de fungerar bäst tillsammans.

Lingalaid tror inte att tunnbastu tar över den traditionella estniska bastukulturen, och det är inte heller vårt mål. Det är snarare trevligt att se att två mycket avlägsna kulturer kan kopplas samman och genom det erbjuda de bästa avkopplande och helande behandlingarna för kropp och själ. Vare sig det är på landsbygden eller i staden, på sommaren eller vintern, utomhus eller inomhus, kompletterar badtunnan den traditionella finska bastun och ger bastuälskare möjlighet att välja mellan två olika upplevelser.

Kunder rekommenderar

Google reviews 4.8 ★★★★★


 • Örjan M. ★★★★★

  Vi är mycket nöjda med vårt köp av badtunna från Lingalaid. Tunnan är rejäl och av mycket god kvalitet och rymmer åtta personer. Vi valde en stor kamin i syrafast rostfritt stål eftersom vi tar upp havsvatten som är suverän att elda i. Vi fick mycket bra information och vägledning samt mycket trevligt bemötande genom hela köpet. Snabb leverans och mycket prisvärt. Vi kan verkligen rekommendera Lingalaid!

 • Andy K. ★★★★★

  Det verkar som om vi valde rätt, det finns ju egentligen en hel del att välja mellan. Har stora förväntningar på helgens bastubad följt av ett kallt dopp i tunnan!
  Man kan inte tänka sig något härligare. Och när vädret blir kyligt så blir det omvänt badnöje. Tunnan var till och med enklare att installera än förväntat. Mycket lätt att sköta och tvätta. Tack till mästarna och produktutvecklaren som kom på plats för att justera tömningen. Det skulle kanske vara en bra idé att ha en större tömningsventil i urvalet för snabbare tömning av tunnan.
  Rekommenderar till alla, ni får en suverän badtunna även om priset är en aning högre!
  Andres och Helily från Jõulumäe i Pärnu län.

 • Härmo H. ★★★★★

  Ett företag med rejäla kunskaper och erfarenhet som sätter värde på att hålla överenskommelser!
  Priset är i proportion till produkternas kvalitet!

  Henry T. ★★★★★

  Lingalaids båtar är av en helt annan klass jämfört med andra på marknaden. Företagets utvecklingsarbete och arbetsattityd är kanonbra! Jag önskar lycka till, framgång och mer samarbete i framtiden :-)

  Jane P. ★★★★★

  Högklassig service både innan och efter köpet. Marknadens mest exklusiva och intelligenta produkt.

 • Lisa W. ★★★★★

  Vi är otroligt nöjda med hela vår upplevelse med Lingalaid. Superproffsig support och kommunikation med det svenska ombudet Marlen. Vi fick snabbt svar på alla våra frågor vilket gjorde att vi kände oss trygga i vårt val. När sedan leveransen kom bara några dagar efter beställning så blev vi glatt överraskade över vilken fantastiskt fin tunna vi valt! Hög kvalitét och så snygg!

  Försäljning

  Teknisk support

  Marknadsföring